Alla inlägg under augusti 2007

Av Lena Åkesson - 12 augusti 2007 16:28

I går var det dags för vår granne Inga-Majs årliga kräftskiva! Den klart roligaste kräftskiva jag varit på på länge! Vi blev först indelade i lag fyra och fyra för att ha en fem-kamp som pågick hela kvällen. Först var det en knepig tipspromenad, sedan skulle vi springa och runda en hink två och två med en boll mellan ryggarna. Efter det var det slalom med skottkärra. En satt i och en körde, problemet var att den som körde hade förbundna ögon och såg ingenting utan fick förlita sig på den i skottkärran... En gren var att man hela laget gick på träskidor och skulle försöka koordinera stegen. Vet att det heter något käckt men det har jag glömt nu. Sista grenen var frågesport men då hade jag redan fått ge mig hem till Jenny och farfar...


Trots åska och regn - en supertrevlig kväll med supertrevliga människor!

Av Lena Åkesson - 12 augusti 2007 16:18

Tisdag till torsdag var jag, syrran, Jenny och Felix i Kiel. Båten gick från Göteborg tisdagskväll och onsdags morgon var vi framme i Kiel. Sedan tillbaks på kvällen igen och i Gbg på torsdags morgon. Helt perfekt tripp.


Vi fick varsin välkomstdrink på tisdag. Jag o syrran fick en som hette "Nisse" som bara smakade MER och barna fick en som hette "Piggelin". Även den slank ner utan några som helst protester. Onsdagen gick vi runt i Kiel och shoppade i 7 timmar. Gissa om det kändes i fötterna... Felix fick skoskav efter bara nån timme men eftersom vi kunde gå på och av båten som vi ville blev det inga problem. Byta skor sedan var det fixat. Barna var de som hittade mest tror jag men både jag o syrran fick allt med oss några påsar hem också.


Verkligen en kryssning jag kan rekommendera! Här kommer en blandad kompott av resan i bilder. Fler bilder kommer senare. (Syrrans)


Av Lena Åkesson - 12 augusti 2007 16:12

Förra helgen hade vi besök av Pelle, Annelie, Linus och Johanna. Pelle är Magnus bror. Vi hade en jättetrevlig kväll med grillat och lite flytande tillbehör. Dagen efter fick det bli en svamptur i skogen så att vi piggnade till lite. Tyvärr blev inte besöket så långt den här gången men ni är välkomna tillbaks när ni vill! Kram på er.


Lovade Linus att lägga ut ett kort på honom och Cola när Cola hade hoppat upp i knät på honom så här kommer det.





Av Lena Åkesson - 1 augusti 2007 09:20

I morse när jag åkte till jobbet såg jag en lodjursunge! Ca 700 meter hemifrån mitt hus. Syrran hävdade i helgen att hon såg ett lodjur när hon åkte från mig och jag kan bara konstatera att hon hade rätt! Det gick jättesnabbt men jag är säker på vad jag såg.


Jag har lite dubbla känslor för det här. Å ena sidan, hur många har förmånen att få se detta tjusiga djur i verkligheten. Å andra sidan, attackerar dom små tykna terrierhanar som ibland smiter? Hoppas verkligen inte det!



Av Lena Åkesson - 1 augusti 2007 00:12

Här kommer två bilder jag tog här om kvällen på Cola när han kollade in mina blommor. Skärpan är inte den bästa men ibland är det bara att knäppa när tillfället ges.



Av Lena Åkesson - 1 augusti 2007 00:01

Här kommer lite fler kort som blev tagna i kväll hemma hos Emelie. Mest på hennes hundar men nog lyckades hon smyga sig med lite i alla fall...


Har även förstått att man skall ha närbilder med i sin blogg så Inka fick hjälpa mig med det vilket hon inte hade något emot. "Allt godistanten gör verkar sluta med att jag får en godis så jag försöker väl göra vad som faller henne in. Jag är med på det mesta" verkar hon säga.



Ovido - Quiz & Flashcards