Alla inlägg den 2 juli 2007

Av Lena Åkesson - 2 juli 2007 22:13

Har varit en hård och ansträngande helg! Började i fredags att min sambo frågade om vi inte skulle rensa lite bland alla videoband vi hade. Låter det jobbigt? Det slutade med att vi kastade ut alla videoband, nästan i alla fall, syrran fick dom. Kastade ut båda bokhyllorna, tv-bänken, tv´n samt rensade igenom alla garderober och kistor med kläder... Iväg och fick köpt en "platt-tv" som hänger på väggen och börja möblera om. Välbehövligt? Absolut! Roligt? När det är klart! Jobbigt? JA! Men bra blev det.


Idag gjorde vi det sista så då kunde "vardagen" börja igen. Cola totalt avskyr hästar och skäller som en idiot när någon har fräckheten att närma sig tomten. Är han ute i trädgården så är det bara att be så hemskt mycket om ursäkt och försöka fånga in honom. I bästa fall är både ryttare och hästar vana vid skällande idiothundar. Brukar ta ca 15-20 minuter... Tyvärr har vi inget staket runt tomten så han brukar då springa runt benen på dessa jättestora farliga havremoppar. Har funderat ganska mycket på vad hans rädsla och "hästskällning" kommer ifrån och måste nog ta på mig problemet själv. Hans uppfödare har själv häst och när han var liten fick han ofta följa med dom till stallet. Inga problem då, men sedan kom han ju till en väldigt hästrädd matte. (Det ska nog menas mig...)


Vår härliga granne Emelie har ganska nyss införskattat två ex av dessa monster. För att kunna föregå med lite gott exempel har jag själv fått lära mig att gå nära dom för att sedan förhoppningsvis kunna visa Cola att dom är helt ok. Vi åkte bort till Emelie och hade laddat med både korv och klicker, beredda på stenhårt jobb och ganska små resultat. Nu är ju dock inte undrens tid förbi utan det gick jättebra! Vi ska försöka några gånger till för att som final testa här hemma.

Ovido - Quiz & Flashcards